Meniu

La "Pantoful Roșu"

Distribuția: Filip Andrei Chioreanu Alexandru Mihail Crăciun Marina Gîrbea Paul Goia Csilla Grozea George Hristodol Cătălin Ilea Dora Mariș Arpad Mathe Karina Mitrana Szeréna Kinga Nagy Bianca Cezara Panait Andrei Pop Valentina Cosmina Pavel Ana Maria Reininger
La "Pantoful Roșu"

La "Pantoful Roșu" este o adaptare după textul lui Maxim Gorky "Azilul de noapte" și este un spectacol de o candoare aparte.

Într-o casă dărăpănată, care se spune că a fost odată un mic club de cabaret, administrată de un proprietar fără scrupule, ni se arată o lume plină de povești și suferințe, decăzută, cu totul dezmoştenită, dar de o umanitate izbitoare. Personajele din această piesă şi-au pierdut şansa oricărei recuperări: au ucis, au furat, au fost alungaţi, au fost păcăliți, au căzut într-o promiscuitate pe care societatea nu se gândeşte să le-o corecteze. Dar dacă dăm la o parte grosolănia și asprimea afişată - explicabilă prin duritatea lovirii lor cu viaţa şi nedreptatea - descoperim în ei aceleaşi vitale aspiraţii pe care omul dintotdeauna le are şi le va avea: nevoia profundă şi luminoasă de a fi crezuţi, compătimiţi, de a spera în refacere, de a fi înţeleşi şi mângâiaţi, nevoia de a se confesa - şi mai cu seamă de a trăi altfel, chiar dacă au greşit. Sunt oameni care râd, plâng visează la dragoste și speră, așa cum o face fiecare dintre noi.

Este un spectacol care încheie cursul de actorie a grupei de avansați de la Elena Ivanca Studio și pune la încercare curajul acestor minunați oameni de a-și arăta pasiunea pentru teatru și curajul de a urca pe scenă. Și o fac cu talent, cu bucurie, cu emoție, cu sensibilitate și cu mult umor.